Ekonomi

ABD 39 milyar dolarlık ‘çip teşviki’ni başvuruya açtı

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Çip üretim tesisi kurmak, modernize etmek ve projelerini büyütmek isteyenlere ilk finansman imkanı sağlanacak” belirtildi.

Açıklamada, 39 milyar dolarlık destek paketi kapsamındaki projelerin değerlendirilmesinde başvuru sahiplerinin “kararlılığının” dikkate alınacağı kaydedildi.

Başvuranların inşaat projeleri için ‘ön anlaşma’ yapmalarının değerli olduğuna işaret edilen açıklamada, 150 milyon doların üzerinde fon talep edenlerin projelerinde erişilebilir, güvenilir ve yüksek teknolojili kreşlere yer vermesi kuralı olduğu belirtildi. tesisler.

Ticaret Bakanı Gina Raimondo, “Çip ve Bilim Yasası, yeni nesil Amerikan yeniliğini başlatmak, ulusal güvenliği korumak ve küresel ekonomik rekabet gücümüzü korumak için tarihi bir fırsat sunuyor” dedi.

Raimondo, “Amerika için çip projesini hayata geçirmeyi bitirdiğimizde, yeni son teknoloji çiplerin icat edilebileceği dünyanın lider noktası olacağız” dedi.

Geçen hafta bakan, ABD’nin 2030 yılına kadar en az iki yeni büyük ölçekli çip üretim tesisi kurmayı planladığını duyurdu. ABD Lideri Joe Biden tarafından 9 Ağustos 2022’de ABD’de imzalanan CHIPS yasası, yerli yarı iletken üretimini artırmayı hedefliyor. ve birçok departmanda üretim aksamasına neden olan talaş eksikliğini hafifletir.

Yasa, yarı iletken üretimi için 52,7 milyar dolarlık bir esasın yanı sıra yarı iletken fabrikalarının kurulmasını teşvik etmek için 4 yıl süreyle yüzde 25’lik bir vergi indirimi içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu