Ekonomi

MicroStrategy’nin Bitcoin talebi hız kesmiyor: Yeni bir hamle daha geldi

Investing.com – Bitcoin yatırımlarıyla bilinen küresel yazılım şirketi MicroStrategy, daha fazla Bitcoin almak için bu ay ikinci tahvil satışının başladığını duyurdu.

Bitcoin’de her gün yeni rekor seviyeler test edilirken MicroStrategy de Bitcoin miktarını artırma konusunda geçmiş dönemlere göre daha aceleci hareke ediyor. Geçtiğimiz günlerde dönüştürülebilir tahvil satışından elde edilen gelirle yeni Bitcoin alımlarını duyuran şirket, son olarak ikinci tahvil satışını duyurdu. İki haftalık periyotta ikinci kez dönüştürülebilir tahvil satışını başlatan MicroStrategy, bu yolla Bitcoin varlıklarını artırmak istiyor.

İkinci dönüştürülebilir tahvillerin büyüklüğü 500 milyon dolar olacak ve 2031 vadeli, teminatsız kıdemli şeklinde ihraç edilecek. Şirket, 8 Mart’ta gerçekleştirdiği ilk tahvil satışından elde edilen 821 milyon dolar gelir ile Bitcoin aldığını duyurmuştu. MicroStrategy, son alımların ardından 33.706 dolar maliyetle 205 bin BTC’ye sahip oldu.

MSTR hissesi olumlu fiyatlandı

Dün piyasa kapanışının ardından kurumsal yatırımcılar için ikinci tahvil ihracını duyuran MicroStrategy, ayrıca ilk alıcılar için 75 milyon dolara kadar ek alım imkanı sunulacağını da bildirdi.

MSTR payı ise dün %10 değer artışıyla günü 1.766 dolardan kapattı. Hisse ayrıca piyasa öncesi işlemlerde de %5’e yakın değer artışıyla 1.840 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bitcoin odaklı yaklaşım benimseyen MicroStrategy’nin hisseleri kripto paranın yükselişine bağlı olarak yılbaşından bu yana %180 artış kaydetti.

Bitcoin ise her gün yeni bir rekor seviye kaydetmeye devam ediyor. En büyük kripto para zirve fiyatını sabah saatlerinde 73.777 dolara taşıdı ve yükseliş görünümünü koruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu